h1

Warga Desa Bantarpanjang Ngarengsekeun Jalan Desa

24 Maret 2012

Cibingbin, IB

Warga Desa Bantarpanjang Kacamatan Cibingbin ayeuna keur tihothat ngaropea jalan desa nu panjangna 574 meter.
Waragad pikeun ngarengsekeun  jalan  desa eta, numutkeun Kuwu Bantarpanjang, Dana Sutisna, tina program PPIP (Program Percepatan Pembangunan Infrastruktur Perdesaan) bantuan ti Pamarentah Pusat ngaliwatan Dinas Tata Ruang dan Cipta Karya Kab. Kuningan.

Katiten dina prungna ngaspal jalan eta, meni teu owel ku aspal. Nalika ditanya ngeunaan pangwangunan eta, Bendahara OMS (Organisasi Masyarakat Setempat) minangka panitia nu ngalaksanakeun pagawean, Rakum netelakeun, sangkan jalan bisa kuat tur lami kapakena.

“Kuring moal owel ku aspal, nu penting hasil pagawean teu nguciwakeun boh ka nu mere pagawean atanapi ka masarakat nu baris make ieu jalan,” saur kuwu manten ieu di lokasi kagiatan, Saptu (22/10/11).

Lian ti ngaspal jalan anu kawilang apikna ieu dumeh ngatik screen sagala keding, bantuan anu gedena Rp. 250 juta eta diancokeun kana ngecor gang nu panjangna 700 meter, nu sumebar di unggal kampung.

Numutkeun Rakum, pengkuh tur apikna pangwangunan eta dipalar masarakat leuwih genah tur tumaninah dina make jalan.  “Najan desa ieu ayana di wates Kabupaten Kuningan jeung Kabupaten Cirebon, tapi pangwangunan mah teu katinggaleun ku desa lianna. Hal ieu luyu sareng kahayang masarakat,” saurna bari seuri. (tan)

 

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout /  Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout /  Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout /  Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout /  Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: