h1

MUI Ciwaru Mieling Taun Baru Hijriah

11 Desember 2010

Ciwaru, IB

Majelis Ulama Indonesia (MUI) Kacamatan Ciwaru diwuwuh ku Pamarentahan Desa Baok, DKM jeung Majelis Ta’lim, Senen (6/12) mieling taun baru Islam 1432 H.

Kagiatan anu ngangkat motto “hilangkan perbedaan, satukan tujuan menuju mardlotillah” dipuseurkeun di Bale Desa Baok. Kagiatan dieusi ku istigotsah kubro, santunan keur budak yatim piatu sarta tablig akbar.

Acara diluuhan ku Bupati Kuningan H. Aang Hamid Suganda, S.Sos, Pupuhu TP PKK Kab. Kuningan H. Utje Ch Suganda, S.Sos, jeung Kadis Sosial dan Tenaga Kerja Drs. Dian Rachmat Yanuar, M.Si. Lian ti eta, Kuwu Desa Baok, Muspika Ciwaru, Pupuhu MUI Kac. Ciwaru Kiayi Diding Jalaludin sarta Pingpinan Ponpes Sapinatul Huda Kertayasa K.H. Abdul Fatah, S.Ag.

Pupuhu Panitia, H. Muhammad Haidar netelakeun yen mieling hari besar Islam mangrupa titik balik momentum binangkitna ummat pikeun ngingetkeun pentingnya syiar Islam.

Numutkeun Haidar, mieling taun baru Islam 1432 H tujuanna pikeun ngaraketkeun tali silaturahim jeung ukhuwah Islamiyah keur sakumna lembaga katut komponen masarakat di wewengkon Kacamatan Ciwaru, bari teu ningali esang tukang kelompok, golongan jeung status sosialna.  ”Acara ieu lain ngan ukur seremonial wungkul, tapi mangrupa media pikeun ningkatkeun kasolehan individu jeung sosial, kataqwaan pribadi jeung ummat,” saur Haidar.

Bupati Aang dina biantarana ngarespon kalayan daria kagiatan nu kawilang positif dina raraga nanjeurkeun syiar sarta jadi therafi pikeun ngagedurkeun sumanget pajoangan jeung dakwah.

Anjeunna nyebutkeun yen ngamulyakeun budak ti kulawarga kurang mampu kawilang hade, sabab ngandung harti merhatikeun tanda-tanda kaagungan Allah SWT.

Lian ti eta, kagiatan ieu dipalar sangkan tiasa ngaraketkeun sikep sabilulungan, tur numuwuhkeun sumanget joang diwidang agama, kamasarakatan, turta bisa silih hartikeun diantara papada. (gie)

 

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: